Látássérült verzió

Hírek


October 2019

Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete lett a legvirágosabb idén

Kihirdették a 26. Virágos Magyarország környezetszépítő verseny országos győzteseit. A zsűri döntése alapján a városok között Székesfehérvár, a falvak között Orfű lett a legvirágosabb, a budapesti kerületek közül pedig az V. kerület végzett az első helyen. A versenyre idén magas számban érkeztek nevezések, összesen 333. A szervezők számos újítást vezettek be a verseny menetében. Idén először kétlépcsőssé vált a megmérettetés, így első körben területi szinten mérkőztek meg a városok és falvak. Ezenkívül a Virágos Magyarország hagyományteremtő céllal megnyitotta kapuit az erdélyi települések előtt is, hogy a jövőben egyre több határon túli magyarlakta település csatlakozhasson a kezdeményezéshez.

October 7th 2019

September 2019

Kihirdették a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny összes területi győztesét

Idén először már nem csak egy országos díjátadón értékelték a Virágos Magyarország versenyben részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhettek meg a városok és falvak. Szeptember 6-án Baján hirdették ki a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéket magában foglaló régió nyerteseit: a három megyéből pályázó városok között Szentes, a falvak között Érsekcsanád lett az első helyezett. Szeptember 7-én pedig Nagykőrösön tartották meg a Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád és Pest megyéket magában foglaló régió területi díjátadóját: a pályázó városok között Budaörs, a falvak között Szentlőrinckáta szerezte meg az első helyet. A győztes települések indulhatnak az országos fődíjért folyó versenyben, amelynek eredményét október elején hirdetik ki Budapesten.

September 7th 2019

September 2019
Újabb két régióban hirdették ki a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny győzteseit

Újabb két régióban hirdették ki a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny győzteseit

Augusztus 30-án a tatabányai területi díjátadó keretében a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió települései közül választotta ki a zsűri a nyerteseket: a három megyéből pályázó városok között Székesfehérvár, a falvak között Paloznak lett az első helyezett. Augusztus 31-én pedig Nyíregyházán tartották meg a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket magában foglaló régió területi díjátadóját: a pályázó városok között Ózd, a falvak között Telkibánya szerezte meg az első helyet.

September 2nd 2019

August 2019
Harkány és Orfű lettek a régió legvirágosabb települései

Harkány és Orfű lettek a régió legvirágosabb települései

Az első, keszthelyi díjátadó után második állomásához érkezett a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny területi díjátadóinak sorozata. Augusztus 24-én Szekszárdon hirdették ki a Baranya, Somogy és Tolna megyéket magában foglaló régió nyerteseit.

August 26th 2019

August 2019
Elkezdődtek a Virágos Magyarország verseny területi díjátadói

Elkezdődtek a Virágos Magyarország verseny területi díjátadói

Idén először már nem csak egy országos díjátadón értékelik a Virágos Magyarország versenyben részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak. Az első területi díjátadót Keszthelyen szervezték meg, ahol a Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyét magában foglaló régióhoz tartozó települések között hirdették ki a nyerteseket. A három megyéből pályázó városok között Lenti, a falvak között pedig Lipót lett az első helyezett, így a térségből ők indulhatnak az országos fődíjért folyó versenyben, amelynek eredményét október elején hirdetik ki Budapesten.

August 19th 2019

July 2019
July 2019
Sajósenye

Sajósenye

July 25th 2019

July 2019
Péteri

Péteri

July 18th 2019

July 2019
Mórahalom

Mórahalom

July 18th 2019

July 2019
Kisújszállás

Kisújszállás

July 18th 2019