Látássérült verzió

Tiszafüred


Tiszafüred a „Tisza-tó fővárosa”, a térség legnagyobb települése, Budapesttől 150, az M3-as autópályától 35 km-re, a Tisza folyó bal partján fekszik. A csónakázni, horgászni, vadászni és pihenni vágyó, továbbá a mozgásszervi gyógyulást kereső turisták kedvelt úti célja.

A kikötők és parti szolgáltatók több száz látogatónak kínálnak vízi sporteszközöket. Az érdeklődők kenu- és motorcsónaktúrákon vehetnek részt, bepillanthatnak a vadregényes vízi világba, eredeti élőhelyükön figyelhetik meg a ritka, védett növényeket és madarakat. A város a csendes természeti környezetre vágyók kedvelt helye. Az ide látogatóknak lehetőségük van lovaglásra, lovas és kerékpáros túrán való részvételre is. Akit megérint ez a festői környezet, beleszeret és évről-évre visszatér városunkba.

Tiszafüred vezetése és az itt élők azon munkálkodnak, hogy a parkokba, közterületekre kiültetett virágokkal még barátságosabbá tegyék a várost. Az önkormányzat a Start munkaprogram keretében virágpalántákat nevel, melyek aztán városunk díszeivé válnak. Évek óta megrendezzük a „Parlagfűért virágot” elnevezésű akciót, mely a lakosságot bevonva a parlagfű-mentesítésen kívül hozzájárul Tiszafüred virágosabbá tételéhez is.