Látássérült verzió

Pusztafalu


Pusztafalu Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Felső-Hegyközben található. A szlovák határ szélén meghúzódó, 200 fős kistelepülésünkre súlyos csapást mért Trianon, hiszen területének kétharmadát elcsatolták, ezzel együtt az Izra tavat is, mely egykoron Pusztafalu igen becses értéke volt és amely mindmáig igen nagy turisztikai vonzerővel bír. 2006 óta átjárhatóvá tették a magyar–szlovák határt, így a településünkre látogató vendégek gondtalanul élvezhetik az Izra tó páratlan szépségét. Hegyi forrásvizei és kristálytiszta levegője miatt az asztmások igazi paradicsoma.

A táj a csend, a nyugalom és a béke szigete, ahol a kisgyermekes családoktól a fiatalokon, az időseken, illetve a baráti és munkahelyi közösségeken keresztül, a két keréken túrázókig mind megtalálják a számukra fontos értékeket, élményeket, ahol kikapcsolódhatnak, majd felejthetetlen élményekkel térhetnek haza.

Hegyköz gyöngyszeme sok látnivalót tartogat magában, természeti, történelmi és kultúrtörténeti téren egyaránt. Pusztafalu Község Önkormányzata, civilszervezetei, önkéntesei, lakossága kiemelt figyelmet fordítanak a település gondozottságára, tisztaságára, egységes képére, melynek szemmel látható eredményei vannak évről évre.