Látássérült verzió

Polgár


Polgár település az Észak-alföldi régióban fekszik, a kelet kapujaként is emlegetik: három megyeszékhelytől – Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza – is szinte egyforma távolságra van. Igazi alföldi kisváros, melynek önkormányzata mindent megtesz azért, hogy munkalehetőséget, jó közbiztonságot és a városi ranghoz méltó szolgáltatásokat biztosítson az itt élőknek.

A közlekedési infrastruktúra fejlődése növeli a helyi gazdasági szereplők versenyképességét, vonzóbbá teszi a várost. A rendezett, szép településkép, a virágos és zöldfelületek javítják a lakosság életminőségét. A közel egymilliárd forintos városfejlesztési projekt keretében meghirdettük a „Tiszta, rendezett, virágos Polgár” programot. Évről évre egyre több fát és virágot ültetünk, rendezvényeinken a lakosság környezettudatosságát formáló előadásokat tartunk.

Az uniós forrásoknak köszönhetően teljesen megújult a főtér, a művelődési központ és az önkormányzat épülete, 2011-ben átadtuk a térségi járóbeteg-szakellátó központot, a kerékpárút megépítése folyamatban van. A város termálvizű strandja családbarát. Az ide látogatókat széles programkínálat várja: fesztiválok, nyári koncertek, művelődési programok és testvérvárosi találkozók.