Látássérült verzió

Mórahalom


Mórahalom hazánk legnagyobb napfénytartamú területén található, jelentős termálvízkinccsel, tiszta környezettel rendelkezik. A település vezetése kiemelten kezeli a környezettudatos életmód népszerűsítését, a fiatalok szemléletformálását és tájékoztatásuk javítását.

A térség gazdaságában meghatározó szerepe van a helyi termelőknek, vállalkozásoknak. A helyi termékek piacának fejlesztése céljából jött létre a Mórahalmi Fenntartható Fejlődés Háza, más néven a Kenyérváró. Ehhez kapcsolódóan hozta létre az önkormányzat a Homokháti Portéka védjegyrendszert, melynek célja összefogni és segíteni a környékbeli termelőket, akik kiváló minőségű termékeikkel hozzájárulnak a térség hagyományainak megőrzéséhez és továbbfejlesztéséhez.

Mórahalom 2016 márciusától az ország egyik minősített gyógyhelye, emellett kedvező adottságokkal rendelkezik a megújuló energiák hasznosítása terén. A település folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően 2009-től kezdve minden évben elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet. A településen szervezett Virágos Mórahalom megmérettetés minden évben július első hetében kerül megrendezésre a helyi Homokháti Sokadalom és Dél-alföldi Rétesfesztivál keretében.