Látássérült verzió

Kunsziget


Kunsziget az ország nyugati kapujában, Győrtől 17 kilométerre, a Mosoni-Duna partján található, 1254 lakosa van. A településvezetés egyik fő feladatának tekinti a meglévő természeti értékek óvását, a bennünket körülvevő világ és a benne élő emberek gondolkodásának tudatos formálását – 2017-ben Kunsziget önkormányzata elnyerte a Klímasztár díjat.

Településünkön a virágosításon túl fontosnak tartjuk a füves területek gondozását. A falugondnoki hálózat munkájának lényeges része a közterületek virágainak és zöldfelületeinek gondozása. A község civil szervezetei és önkéntesei is meghatározó szereplők a település esztétikussá tételében.

A fák telepítése koncepció szerint történik, mint ahogy az esetleges kivágások is. Telepítéskor az őshonos fajokra helyezzük a hangsúlyt. A falu közterületeit úgy alakítottuk ki, illetve újítottuk fel, hogy a díszburkolat egyenlő hangsúlyt kapjon a virágos és füves területekkel.

A helyi oktatási intézmények figyelmet fordítanak a környezettudatos nevelésre, a gyerekek tapasztalati úton ismerik meg a természetet. A Tündérvár Óvoda elnyerte a „zöldóvoda” és a „biztonságos óvoda” címet. A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiemelkedő teljesítménye elismeréseként oklevelet vehetett át a 2015-ös Virágos Magyarország versenyen.