Látássérült verzió

Kisújszállás


Kisújszállás lakosainak száma (11 ezer fő) alapján a Nagykunság második legnépesebb városa. Az önkormányzat minden törekvését átszövi az élhető város megvalósításának szándéka.

A városvezetés számára kiemelten fontos a város sokszínű kulturális élete. A helyi civil közösségek jelenléte és programjaik, hagyományőrző tevékenységük folyamatosan kínál programokat minden korosztály számára. A felújított Vigadó folyamatos működtetése megalapozta, hogy a város méltán viselheti a Nagykunság kulturális fővárosa címet. Mára emblematikus rendezvénnyé vált városunkban a Kivilágos Kivirradtig Fesztivál. Törekvésünk, hogy csökkentsük az üvegházhatású gázok kibocsátását, az energiahatékonysági munkák következtében pedig takarékosabbá vált energiafelhasználásunk. Emellett kiemelten fontosnak tartjuk a város természeti környezetének védelmét.

Az önkormányzat időről időre megméretteti munkájának egy-egy területét. Idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny keretein belül 2011 óta évente megrendezett Virágos Kisújszállásért programmal sikerrel pályáztak a megyei Települési Környezetért cím elnyerésére.