Látássérült verzió

Hajdúnánás


Hajdúnánás az Alföld északi peremén fekszik. A hajdúvárosok egyikeként 1606-ban kapott városi jogot, 1992 óta pedig tagja a Hajdúvárosok Szövetségének.

A település folyamatosan fejlődik. A fiatalokat ösztönző programokkal, kedvezményes lakhatási és pénzügyi támogatással igyekszünk megtartani és hazacsábítani. Szemléletformáló programjainkba bevonjuk az óvodásokat, iskolásokat, intézményi dolgozókat, előtérbe helyezve a környezettudatosságra nevelést. A kondipark és a futópálya sportolási lehetőséget nyújt, előmozdítja az egészséges életvitelt. A fenntarthatóságra törekedve támogatjuk a helyi termelőket és vállalkozókat: kialakítottuk a Nánási Portéka helyi védjegyet és fizetőeszközként bevezettük a Bocskai koronát. Közösségépítő jelleggel jellemző a civil szervezetek, egyesületek, lakossági csoportok aktivitása.

Településünk elnyerte a Nemzeti Fenntartható Város díjat, a Közművelődési Díjat, a Befektetőbarát Település díjat, a Gyerek-, Idős- és Családbarát díjat. Hajdúnánás 2018-ban gyógyhely minősítést kapott, így Hajdú-Bihar megye 3. legismertebb gyógyturisztikai központjává vált. Célunk egy olyan településkép kialakítása, mely látogatók sokaságát vonzza és gazdagítja élményekkel.